S-a încheiat prima săptămână din proiectul nostru!

Iată, că s-a încheiat prima săptămână din proiectul nostru! Prima grupa de beneficiari a terminat atelierele. Au fost zile lungi şi frumoase, în care fiecare am mai învăţat câte ceva despre celalalt şi de la cel de lângă noi.

În prima zi am fost în vizită la partenerii noştri de la Muzeul “Casa Mureşenilor”, unde ghidul nostru, Ovidiu Savu, ne-a povestit despre familia Mureşenilor şi legătura lor strânsă cu Braşovul şi ne-a aratat cum lua viaţă un ziar pe vremea lor. De acolo am plecat cu câteva manuscrise tipărite chiar de noi!

la casa m

După-masa ne-am petrecut-o alături de lectorul nostru, Pîrvu Ionică, de la Asociaţia Sinaptica, care, cu mare dibăcie şi răbdare a lucrat cu noi şi ne-a ajutat să ne spunem poveştile.

În cea de-a doua zi am vizitat Casa Ştefan Baciu. Acolo, ghidul nostru, Traian Dumbrăveanu ne-a recitat câteva catrene ale poetului braşovean, după care ne-a povestit câte ceva despre industria aeronautică din Braşov şi ne-a lăsat să îmbinăm machete de avioane.

muzeu

După-amiaza s-a desfăşurat tot alături de colegii noştri de la Sinaptica, care ne-au implicat în activităţi practice, care să ne ajute să ne eliberăm de inhibiţii, ruşine sau timiditate şi să povestim despre noi şi viaţa noastră.

sinaptica zi1

În ultima zi de ateliere, istoriile personale, unele triste, altele spuse cu umor, au redefinit harta Brasovului.

 

 

 

parteneri